Politica de Plăți

 1. Metode de plată acceptate

Pentru a vă oferi flexibilitate și comoditate în procesul de plată, acceptăm următoarele metode de plată:

 • Plată cu cardul: Acceptăm plăți cu cardurile Visa, Mastercard și American Express. Toate tranzacțiile efectuate prin intermediul cardului sunt securizate și protejate.

 • Plată online: Oferim posibilitatea plății online prin intermediul platformelor de plată securizate, care vă permit să efectuați transferuri direct de pe contul bancar sau prin intermediul serviciilor de plată online precum PayPal.

 • Plată ramburs: În cazul în care preferați să plătiți la primirea comenzii, puteți opta pentru plata ramburs. Vă rugăm să pregătiți suma exactă în numerar pentru a facilita procesul de livrare.

 1. Facturare și chitanțe

La finalizarea comenzii, veți primi o factură electronică sau o chitanță care va conține detaliile comenzii, inclusiv prețurile, taxele aplicabile și informațiile de contact ale firmei noastre. Vă rugăm să verificați atent aceste documente și să le păstrați pentru referință viitoare sau pentru a solicita asistență în cazul unor eventuale probleme sau reclamații.

 1. Securitatea plăților

Ne preocupăm de securitatea informațiilor dumneavoastră personale și financiare. De aceea, utilizăm protocoale de securitate și criptare avansate pentru a proteja datele dumneavoastră în timpul procesului de plată. Toate plățile sunt procesate în conformitate cu standardele de securitate în vigoare, pentru a vă asigura că informațiile dumneavoastră sunt în siguranță.

 1. Confirmarea plății

După finalizarea plății, veți primi o confirmare a plății prin e-mail sau prin intermediul platformei de plată utilizate. Vă rugăm să verificați detaliile confirmării și să ne contactați în cazul în care există orice discrepanțe sau nelămuriri cu privire la procesul de plată.

 1. Taxe și impozite

Prețurile produselor noastre includ taxele și impozitele aplicabile, conform legislației în vigoare. Vă rugăm să rețineți că anumite taxe suplimentare, cum ar fi taxele de livrare sau taxele locale, pot fi aplicate și vor fi specificate în momentul plasării comenzii.

 1. Politica de rambursare

În cazul în care este necesară returnarea produselor și se emite un ramburs, acesta va fi procesat în conformitate cu politica noastră de rambursare. Vă rugăm să consultați politica noastră de rambursare pentru a afla detalii suplimentare cu privire la procesul de rambursare și condițiile aplicabile.

Ne străduim să vă oferim o experiență de cumpărături plăcută și sigură, iar politica noastră de plăți este concepută pentru a vă oferi opțiuni flexibile și securizate în procesul de achiziție. Vă mulțumim pentru încrederea acordată și pentru că ați ales să faceți afaceri cu noi.

Plata card – NETOPIA PAYMENTS


Caracteristicile unui sistem de plăți online

Un sistem de plăți online are la bază o platformă tehnică care permite acceptarea operațiunilor de plată electronice cu diverse metode de plată, gestionarea comenzilor de plată, remiterea fondurilor colectate, monitorizarea și prevenția fraudei, precum și alte servicii conexe cum ar fi servicii de asistență clienți.

Circulația datelor în mediul online este supusă unor riscuri serioase legate de furtul datelor. De aceea, pentru prevenirea fraudelor (în special, fraude comise prin sisteme informatice și mijloace de plată eletronice, spălarea banilor și finanțarea terorismului), procesarea plăților online implică un efort substanțial legat de asigurarea unor canale tehnice sigure pentru circulația datelor între toate părțile implicate.

În mod particular, plățile derulate prin card sunt supuse unei reglementări foarte stricte, care este actualizată periodic, atât la nivel legislativ, cât și prin standarde specifice de securitate dezvoltate de organizații internaționale de plată – între acestea se numără:

 • Directiva PSD 2 (Payment Service Directive), transpusă în Romania prin Legea nr. 209/2019 privind serviciile de plată

 • Regulamentul (UE) 2018/389 cu privire la standardele tehnice de reglementare pentru autentificarea strictă a clienților

 • Directiva AML 4 (Anti-Money Laundering), transpusă in România prin Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului

 • standardul PCI DSS (PAYMENT CARD INDUSTRY DATA SECURITY STANDARD) de bune practici în domeniul plăților prin card

 • standardul 3D Secure de autentificare a plăților prin card.

Existența și menținerea unor protocoale de securitate a datelor de card și de conformitate este esențială pentru derularea plăților online prin card bancar.

Acesta este și motivul pentru care activitatea de prelucrare date personale în contextul procesării unei plăți online presupune inevitabil colectarea anumitor date de natură să identifice cu ușurință, atât beneficiarul plății, cât și plătitorul, precum și detaliile relevante privind plata.

Particularitățile platformei NETOPIA Payments

Platforma NETOPIA Payments oferă servicii de procesare și administrare a plăților efectuate în mediul online prin diverse canale (email, website, aplicație mobil, etc.) cu ajutorul metodelor de plată electronice (cum ar fi carduri debit/credit emise sub sigla Visa/Mastercard, mesaje SMS și alte instrumente moderne de plată).

Platforma NETOPIA Payments este un canal tehnic care facilitează operațiunile de plată între mai multe părți:

 • beneficiarii plăților (clienții noștri parteneri)

 • persoanele care fac plata (clienții noștri plătitori)

 • furnizorii specializați de servicii pentru fiecare metodă de plată aleasă (furnizorii noștri parteneri).

Integrarea cu platforma NETOPIA Payments presupune instalarea de către clientul nostru partener a unui plug-in special în sistemul informatic propriu (email, website sau aplicație de mobil), care va permite colectarea plății prin intermediul platformei NETOPIA Payments.

În funcție de metoda de plată pe care o punem la dispoziție, furnizorii noștri parteneri sunt:

 • operatorii de colectare numerar – pentru plățile cu numerar prin terminale specializate

 • instituțiile financiare (banca partenerului și banca plătitorului) – pentru plățile prin transfer bancar și card

 • schemele de plată/organizațiile internaționale de plată (Visa, Mastercard) – pentru plățile prin card

 • operatorii de telefonie mobilă – pentru plățile prin SMS

 • platforme de schimb criptomonedă (crypto-exchange) – pentru plățile prin criptomonedă.

Platforma NETOPIA Payments este certificată PCI-DSS Level 1 (cel mai înalt standard de securitate aplicabil activităților de procesare a plăților prin carduri). Aplicăm standarde similare de securitate a datelor pentru toate operațiunile de plăți derulate prin intermediul plarformei noastre.